Anne Dorthe & Maria fra Tøsedrengene – og alle sangene

Maria Bramsen og Anne Dorte Michelsen med Tøsedrengene.Tivoli 25.11. 1982

Dato: fredag 22. marts, 2013

Tidspunkt: 20.00

Forsalg: 250 kr. + gebyr

Ståpladser

Tøsedrengenes to sangerinder, Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen præsenterer alle Tøsedrengenes største hits live. For første gang siden 80‘erne.

Alle Tøsedrengenes største hits kommer nu tilbage til livescenen.
Bandets to oprindelige sangerinder Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen, der i sin tid lagde stemmer til hits som “Sig du kan li’ mig”, “Indianer” og
“Ud under åben himmel”, præsenterer nu alle Tøsedrengenes største sange under overskriften “Slip Det Fri” i en liveopsætning, der genopliver intensiteten og energien fra orkesterets storhedstid.

Tøsedrengene var blandt de første og mest banebrydende bands i den bølge af dansksproget poprock, der ramte Danmark i 80‘erne. Og et af de absolut mest succesfulde. Orkesteret introducerede reggae på dansk,
og var kendt for sit pågående og sprudlende rytmiske drive og store melodiske styrke. I kombination med teksternes slidstærke poetiske enkelhed, gav det Tøsedrengene sange en enorm gennemslagskraft.
I orkesteret relativt korte levetid nåede bandet og dets tre hovedleverandører af sange: Klaus Kjellerup, Michael Bruun og Anne Dorte Michelsen at skrive sig ind i den danske sangskat med en forbløffende lang række store, og skulle det vise sig, langtidsholdbare hits. Med til at skabe den store succes var også bandets fantastiske trommerslager Jan Sivertsen og de to keyboardspillere og lejlighedsvist komponister Aage Hagen og Henrik Stanley Møller.

I dag, 25 år efter at orkestermedlemmerne endegyldigt gik hver til sit, har musikken fortsat en friskhed og en appel, der får nye generationer til at tage den til sig. Samtidig bliver de ældre årgange sendt på en rejse tilbage i tiden, til dengang de gik til fest med svenskerhår, skulderpuder og cyklamenfarvede øreringe.
I det hele taget har publikums interesse for Tøsedrengenes musik været stigende gennem de senere år, og det er den store og vedholdende opmærksomhed, der har fået Anne Dorte og Maria til at beslutte sig for at mødes, og synge sangene endnu en gang.

Til at spille musikken, og løfte den tunge arv, har de to været ude og håndplukke et hold musikere, der kan få et dansegulv til eksplodere, og samtidig evner at lytte sig ind til sangenes kerne, og forløse dem
med al den respekt, der er påkrævet.
I spidsen for bandet står Anne Dortes Michelsens bror;. Mads Michelsen (Tidligere trommeslager og percussionist i Gnags) og med sig har han: Jon Grundtvig (trommer), Henrik Møller (Bas), keys og guitarrist.

Koncerterne bliver spillet i stor taknemmelighed til og dyb respekt for “Drengene”
Alle koncerter er stående. Alle sange er af Tøsedrengene.

KOMMENDE BEGIVENHEDER