BACKSEAT

BACKSEAT på Bygningen i Køge 2015

Dato: fredag 27. februar, 2015

Tidspunkt: 20.00

Forsalg: 195 kr. + gebyr

BACKSEAT tilbage på Bygningen

BACKSEAT udgav i 2013 sit syvende album ”Seasoned & Served”. Albummet indeholder 10 splinternye sange i bandets traditionelle stil samt en række bonustracks af forskellig art.

I sit 21. leveår demonstrerer BACKSEAT fortsat – på dette nye album – en stålsat ”holden snuden i sporet”, tro imod sin oprindelige stil og dens univers, men stadig i udvikling, og kan som et af de få bands i sin genre herhjemme stadig smykke sig med noget, man skulle tro var en selvfølge, – nemlig gode sange. Og de gode sange har været bandets varemærke hele vejen fra starten.

Bandets fælles kærlighed til amerikansk den oprindelige rockmusik – der i bred forstand over tid har samlet sig under begrebet ”Americana” – og deres enighed i opfattelsen af, at gedigen rootsmusik skal spilles med kompetent, håndholdt og i respekt for genrens lydelige og narrative tradition, var og er fortsat Backseats udgangspunkt.

BACKSEAT brød nemlig gennem lydmuren i 1992 med siglen ”Hey Good Looking”, og debutalbummet ”Wind me up” blev råspillet på radioer landet over, og orkestret har siden høstet både 5- og 6-stjernede anmeldelser og utallige Grammynomineringer for deres albums, og nu står de som sagt med det syvende.

De indiskutabelt fremragende musikere vi taler om i kernen af orkestret, er guitarist Søren Jacobsen, sanger Ivan Pedersen og bassist Helge Solberg, og de har naturligvis på de øvrige pladser bag trommer og keyboards, fundet genrens allerbedste folk til de udskiftninger, der har været her gennem årene. Trommerne betjenes nu af Henrik Askov og tangenterne af Martin Jønsson.

Backseats varemærke i dag må vel ses som rock n’ roll for voksne mennesker, men som Ivan afslutter:”Det hænder jo, at der slipper en flok af helt unge mennesker indenfor til en af vores koncerter ved en fejltagelse.   Så sker der HVER GANG det, at de flipper skråt, fordi classic RnR jo netop HAR energi – HAR appeal – HAR dynamik, og i vores tilfælde også HAR gode tunes. Og der er i hvert fald aldrig nogen af de unge, der sådan snublede ind i en Backseat koncert, der er endt med at gå, før koncerten var færdig!”

KOMMENDE BEGIVENHEDER