BLICHER HEMMER GADD

BLICHER HEMMER GADD på Musikforeningen Bygningen i Køge, fredag d. 15. februar 2019

Dato: fredag 15. februar, 2019

Tidspunkt: 20.00

Forsalg: 285 kr. + gebyr

BLICHER HEMMER GADD på Bygningen, fredag d. 15. februar 2019

Det sker aldrig…

Vi har i Danmark utroligt mange fantastiske jazzmusikere, men de bliver sjældent “opdaget” i det store udland. Men i 2014 sker det der ellers aldrig sker; den største og mest anerkendte nulevende trommeslager, Steve Gadd hører de to danske musikere Michael Blicher og Dan Hemmer og beslutter sig for at danne et band med dem.
Blicher Hemmer Gadd er navnet på trioen der hvis dannelse blev resultatet af denne utroligt simple men dog virkelig enestående historie. Steve Gadd har gennem de sidste 50 år spillet med nærmest hele perlerækken af superstjerner. Blandt andre Paul Simon, Chick Corea, Eric Clapton, James Taylor, Steely Dan, Kate Bush, Paul Mc Cartney og Sinatra har nydt utrolig godt af Gadd´s groove. “How many drummers does it take to change a lightbulb?” joker Phil Collins i et interview. “Ten! – One to do the job, and then another nine to talk about how Steve Gadd would have done it.” (Q, dec. 2014).

Hvorfor vælger han så lige at spille sammen med Michael Blicher og Dan Hemmer?
Fordi her “spiller han på trommer igen”. Trioens nærmest akustiske univers udfordrer Gadd på en helt ny måde og han elsker det. Der er intet sikkerhedsnet, for hvis man fjerner den store scene, de store højtalere og blot står med sit instrument skal man levere for ikke at falde igennem.

“This is honest music”

Når han slår på lilletrommen i Blicher Hemmer Gadd kommer lyden direkte fra slaget på skindet og ikke fra et kæmpe højttaleranlæg på eksempelvis Wembley stadion og i sammenspillet med to af Danmarks bedste musikere, Michael Blicher og Dan Hemmer på henholdsvis saxofon og hammondorgel, bliver Steve Gadd kunstnerisk udfordret igen i et intimt musikalsk univers, hvor interaktionen finder sted helt akustisk mellem de tre musikere, deres instrumenter og publikum. Dette giver et sus i kroppen selv for en mand på 73 år, som har arbejdet bag trommerne hele sit liv. Pludselig er han 11 år igen – den alder han havde da han spillede med Dizzy Gillespie tilbage i Rochester i USA. Steve Gadd: “This is honest Music. No one does this anymore.”

Verden rundt

Michael Blicher, Dan Hemmer og Steve Gadd har sammen turneret jorden rundt på rejser til bl.a. Australien, Japan, Thailand, Hong Kong, England, Schweitz, Luxembourg og har på den måde fået fans i hele verden. Denne turne bringer bandet tilbage til Skandinavien med 15 koncerter i Danmark, Tyskland, Finland og Norge.

Blicher har været vidt omkring for at finde inspiration til at komponere og sammensætte bandets repetoire og har gennem rejser over det meste af verden fundet frem til en form for “universel musikalsk varme/energi” der rammer noget essentielt mennesket. I denne musik gives der god plads til at de 3 musikere kan improvisere, udfolde sig og kommunikere på scenen og bandet er ofte blevet rost for netop deres fantastiske sammenspil og charmerende kontakt til publikum.

Det er altså ikke kun de to danske musikeres tekniske instrumentbeherskelse, men også deres indlevende og meningsgivende musikkundskaber, der har medført at det sker – to danske musikere har et band med verdens bedste trommeslager Steve Gadd.

Modern Drummer

Nyheden om dette fantastisk vellykkede trio-samarbejde er også nået til USA og resulterede fornyligt i at det legendarisk trommemagasin Modern Drummer, der ellers normalt kun skriver om store internationale trommeslagere, pludselig rettede henvendelse til en saxofonist! Bladet ville gerne lave et større interview om Blichers tilgang til det at komponere og spille musik og om at samarbejde med verdens bedste trommeslager – Det sker aldrig – før nu….

KOMMENDE BEGIVENHEDER