Cajun kaffebar – Mardi Gras

Dato: lørdag 26. januar, 2013

Tidspunkt: 16.00, 18.00 eller 20.00

Forsalg: 70 kr. Medlemmer gratis.

I år bliver der afholdt Mardi Gras på Bygningen lørdag aften d. 26/1 2013. Her spiller 4 danske cajun bands – Cajun Cuisine, Zydeco Cruise, Dupont Cajunband og Køge Cajun Special.

Få et ”touch” af sydstaterne og deltag i Mardi Gras festen på Bygningen. Danseworkshop kl 16, musik fra kl. 18.00, gumbo’en er klar fra kl. 19.00. Entre kr. 70. Gumbo 70 kr. Danseworkshop er gratis ved betaling af entre, ellers er prisen 50 kr.

Musikken er mest twostep og waltz, som der kan danses alt til fra polka og tango til jitterbug og …. vals. Hvis du vil lære at danse de specielle trin som bliver brugt i Louisiana, er der danseworkshop kl. 16.

Mardi Gras er en fransk-spansk katolsk tradition, som bliver holdt i live i det sydlige Louisiana i USA. Det er den store fest før fasten, så der bliver festet igennem. I New Orleans forløber Mardi Gras´ over mange uger med parader af flodpramme, der pyntede og fyldt med maskeklædte mennesker sejler ned ad floden, under den udklædte befolknings højlydte råb: “Throw me something, Mista “.

Der findes også en anden slags Mardi Gras – ridtet – som foregår fra gård til gård i lokalsamfundet. Her er formålet at samle råvarer ind til en kæmpe Gumbo, som er den sammenkogte ret der er måltidet i aftenens gilde. Anført af en Kaptajn med et hvidt flag, der sørger for ro og orden, ses de feststemte maskerede ryttere, der rider fra farm til farm og indsamler kyllinger, ænder, pølse og andet godt, der skal bruges ved tilberedningen af Gumbo’en. Når rytterne samles ved gårdene, lader Kaptajnen sit horn gjalde, og musikerne spiller en traditionel cajun sang på fransk. Når dagen slutter, bringes alt det indsamlede ind til byen, hvor alle deltager i tilberedningen af Gumbo’en og den efterfølgende fest. Dagen efter hvor fasten er startet, har angeren over aftenens udskejelser så masser af tid til eftertanke.

Lørdag d. 26/1 kl 19 er gumbo’en klar til servering på Bygningen. Stil hesten uden for.

KOMMENDE BEGIVENHEDER