Focus (NL)

Focus på Bygningen i Køge 2015

Dato: lørdag 14. november, 2015

Tidspunkt: 20.00

Forsalg: 275 kr. + gebyr

Hokus Pokus med hollandske Focus på Bygningen i Køge

FOCUS er uden tvivl et af Hollands internationalt mest succesfulde rockbands. Det var i storhedstiden i 70’erne, at superguitaristen, Jan Akkerman, ledte gruppen sammen med Thijs van Leer, der spillede hammondorgel, tværfløjte og sang. Hittene kom i form af instrumentale melodier som ”Hocus Pocus”, ”House of the King” og ”Sylvia” fra pladerne ”Moving Waves”, ”Focus 3” og ”Hamburger Concerto”. Og det var også i dette årti, at Focus lagde Roskilde Festival ned med et brag af en koncert.

Med tiden splittede interne skænderier dog bandet, og FOCUS gik endeligt i opløsning i 1978, men har dog siden været samlet til enkelte begivenheder. I 2002 kom en reel gendannelse og det roste album, ”Focus 8”. Og nu er bandet tilbage med en solid besætning, naturligvis med det musikalske geni Thijs van Leer i front og den oprindelige trommeslager Pierre van der Linden, der er international kendt for sine rytmiske færdigheder og som nu igen er med til at definere FOCUS’ varemærkelyd.

En ny FOCUS-æra begyndte i 2012 med ’Focus X’. Albummet og de efterfølgende koncerter har taget de loyale fans med storm, og nu kan man samtidig atter høre alle de klassiske FOCUS-melodier suppleret med stærkt nyt materiale.

”Vores musik er evolution, ikke revolution”, har Van Leer engang udtalt. Og nu har udviklingen atter taget fart, som man kan opleve på¨Bygningen i Køge lørdag d. 14. November kl.20.00

Line-Up
Thijs van Leer
– Hammond-orgel, fløjte og vokal
Menno Gootjes – guitar
Bobby Jacobs – bas
Pierre van der Linden – trommer

KOMMENDE BEGIVENHEDER