Folkeklubben

Folkeklubben på Bygningen i Køge 2015

Dato: lørdag 21. november, 2015

Tidspunkt: 20.00

Forsalg: 195 kr. + gebyr

Folkeklubben på Bygningen, efter 450 koncerter rundt I landet I de sidste 3,5 år….

 ”Danmarksfilm” er titlen på den flittigt turnerende trios andet album. En plade, der udfordrer og udfolder bandets oplevelser med Danmark og danskerne.

I Folkeklubbens univers strækker landet sig fra Dybbøl i syd til den fiktive Rimmerby Strand i nord, og de 11 sange på albummet ‘Danmarksfilm’ fører lytteren ad en snørklet rute fra Bagenkop havn til værtshuset på Vesterbro over Djævlebakken ved Psykiatrisk Hospital, langs vejkantens pile og gennem rugmarken til Søren Ulrik Thomsens Oktober Boulevard.

Fra gaden til pladen
Folkeklubben har markeret sig som et af landets mest hårdarbejdende bands med rundt regnet 450 koncerter på de 3,5 år orkesteret har eksisteret:

”Vi har spillet stort set overalt i landet. På torve, gadehjørner og herberger. I en udbrændt kiosk, der ikke havde betalt beskyttelses penge. På spillesteder, rådhuse og kirkegårde. I forsamlingshuse, håndboldhaller og klubber. Til lands, i byer og på øerne. Når man spiller så meget, som vi gør, kommer man dels tættere på sit land; på egnene og menneskene.

Dels smelter sangskrivning og turnéliv sammen. Så de oplevelser, minder og indre billeder, som er forbundet med at turnere landet rundt, forplanter sig i sangene, der bliver til små ‘Danmarksfilm’.”, siger bandet.

Fra Grundtvig til Strunge:
På albummet ‘Danmarksfilm’ optræder direkte og mellem linjerne et rigt galleri af allehånde freaks, filantroper og personligheder, der på godt og ondt har formet og præget os danskere. Grundtvig og Kierkegaard plejer høflig omgang med Nixon, Bush og JFK, mens der skåles i porter når Ole Jastrau drikker dus med Osvald Heltmuth, mens digteren Michael Strunge og et par andre suicidale (anti)helte med skrøbelige vinger flyver mod afgrunden.

2014 er 150-året for nederlaget i 1864 – dansk identitet har været et tilbagevendende tema lige siden. Med det nye album står Folkeklubben på skuldrene af blandt andre arkitekten Poul Henningsen og filminstruktøren Jørgen Leth, der med deres Danmarksfilm (“Danmark” fra 1935 og “Livet i Danmark” fra 1971) satte sig for at undersøge, hvad det vil sige at være dansk.

Debutpladen “Nye Tider” (april 2013) sikrede dem et bredt publikum og skrev et lille stykke dansk musikhistorie ved blandt andet at toppe P3´s Det Elektriske Barometer 7 uger i træk samtidigt med at ligge på Dansktoppen. Nu stilles der skarpt på danskheden med 11 sange om et land, der ‘er smukt,det er større end du troede; det er godt for det, der er oppe i dit hoved.’

Koncerten afvikles lørdag .d. 21 novmeber og billetter kan købes via bygningen.dk

KOMMENDE BEGIVENHEDER