HVORFOR HAR VI MUSIK? Foredrag m. Peter Vuust

HVORFOR HAR VI MUSIK? Foredrag m. Peter Vuust – for alle interesserede + kort koncert før foredraget med elever fra MGK Sjælland, mandag d. 6. maj kl. 18.00

Dato: mandag 6. maj, 2019

Tidspunkt: 18.00

Forsalg: Gratis adgang

HVORFOR HAR VI MUSIK? Foredrag m. Peter Vuust – for alle interesserede
+ kort koncert før foredraget med elever fra MGK Sjælland, mandag d. 6. maj kl. 18.00 – Gratis adgang

Med udgangspunkt i en biologisk tankegang fortæller Peter Vuust om menneskets musikalske udvikling, om musikkens sociale betydning og om hvordan musikken finder de menneskelige følelser. Musik er ikke bare musik. Det er også et biologisk fænomen, der udløser reaktioner i hjernens belønningscenter. Samtidig synes musik at have en vigtig plads i menneskehedens udviklingshistorie. Man har f.eks. endnu ikke fundet en menneskelig kultur uden musik, og det ældste kendte musikinstrument er 40.00 år gammelt.

Peter Vuust er professor på både Det Jyske Musikkonservatorium og Aarhus Universitet, internationalt anerkendt hjerneforsker og leder af grundforskningscenteret Center for Music in the Brain på Aarhus Universitet. Som følge af sin brede praktiske og teoretiske viden om musik og hjerne optræder han ofte i medierne som ekspert på området. Han er desuden en efterspurgt foredragsholder, der på både seriøs og underholdende vis formidler sin og andres forskning.

Som optakt til foredraget kan man høre fremtidens professionelle musikere fra MGK Sjælland ved en koncert, der begynder kl. 18.00.

Hvornår: Mandag d. 6. maj kl. 18.00 – ca. 21.00. Koncert kl. 18.00 og foredrag kl. 19.00

Hvor: Køge Musikskole, Ved Stadion 1
Arrangementet er gratis

Arrangør:
MIKROFONEN,- et samarbejde imellem Teaterbygningen, Køge Bibliotekerne, Køge Musikskole og Musikforeningen Bygningen

KOMMENDE BEGIVENHEDER