Katrine Schmidt

Katrine Schmidt på Teaterbygningen i Køge, lørdag den 3. februar kl. 20.00

Dato: lørdag 3. februar, 2024

Tidspunkt: 20.00

Dørene åbner: 19.00

Forsalg: 180 kr.

Unum. siddepladser

Katrine Schmidt på Teaterygningen lørdag den 3. februar kl. 20.00

At være menneske i sine følelsers vold – netop dette er centralt i Katrine Schmidts liv, såvel som musikken. Katrine kommer ud af et miljø og en opvækst, som har været fyldt med kraftige inspirationer fra de traditionelle amerikanske genrer. Især de mandlige barytonstemmer inden for country, folk, jazz og roots-musik har været en røst, som Katrine har kunne spejle sig i. Det høres tydeligt på det imponerende debutalbum ”Laying My Burdens Down”, hvor sangene er meget personlige og ærlige, og indeholder emner så som længsel, håb, afhængighed, misbrug og kærlighed – om at være menneske på godt og ondt.
 
Når Katrine Schmidt træder frem på scenen, indtager hun rummet med sin ydmyge person og indfølende, smukke vokal. Stemningen af noget ganske særligt sættes med det samme. Hurtigt sidder følelserne uden på tøjet, for Katrine Schmidt er ikke bange for at være helt ærlig og sårbar i sine tekster. Med sit sublime band i ryggen løftes det hele til de højere luftlag, en lethed og en melankoli, der går hånd i hånd og griber lytteren.
 
Sådan er en koncert med Katrine Schmidt. Rørende, smuk, ekstremt musikalsk og medrivende. Hun bevæger sig i roots-genrerne med stærke elementer af folk, americana, country og jazz og hun fremfører sine originale sange med en så stor stemme, at man ikke tror, at den kan fremføres af så ung en kvinde!
 
Siden 2012 har Katrine Schmidt været en aktiv del af den danske folk- og roots scene, medvirkende i flere konstellationer som sanger og sangskriver. I marts 2021 udgav hun sit debutalbum – Laying My Burdens Down. Nu arbejdes der på en efterfølger.

KOMMENDE BEGIVENHEDER