Mikael Wiehe på Bygningen i Køge

Mikael Wiehe besøger igen Musikforeningen Bygningen i Køge, lørdag d. 1. september kl.20.00. Alene på scenen med guitar og sine nærværende sange.

Dato: lørdag 1. september, 2018

Tidspunkt: 20.00

Forsalg: 325 kr. + gebyr

Mikael Wiehe besøger igen Bygningen i Køge, lørdag d. 1. september kl. 20.00. Alene på scenen med guitar og sine nærværende sange.

Mikael Wiehe er en legende på den nordiske musikscene. Med mere end 30 albums i bagagen og sit fremragende samarbejde med afdøde Bjørn Afzelius har han sat sit væsentlige aftryk i bogen om den nordiske musikhistorie. 

Han har spillet sammen med de største stjerner, modtaget et hav af musikpriser, er i det hele taget én de fleste sangskrivere ser op til. Han forstår stadig, i en moden alder, at skrive sange der rammer lige ind i nutiden. Sange der sætter fingeren på de vigtige spørgsmål og peger på alles ansvar og mulighed for handling. 

Live er han nærværende med sange der rører en og tekster der går rent ind omkring tiden vi befinder os i, kærlighed og børn – men også tekster med meninger og politisk bid 

Mikael Wiehe er svensk musiker, komponist og forfatter. Han var en af forgrundsfigurerne i den politiske rockmusik i 1970’erne og 1980’erne, hvor han byggede et stort og stadig dedikeret publikum i Danmark. 

Med en dansk far og en svensk mor voksede Mikael Wiehe op i København og Malmø. Fra 1964 var han i nogle år med i både jazz- og poporkestre. I 1970 dannede han sammen med Björn Afzelius og Peter Clemmedson Hoola Bandoola Band, som i sin seksårige eksistens udgav fem LP’er. Siden var han med i forskellige grupper, hvor han bidrog med sange, som ofte kombinerede politisk agitation med ægte poesi. Musikalsk og sprogligt har han især været inspireret af Bob Dylan, af hvis sange Wiehe har oversat et par stykker. 

Fast forankret i sin politiske overbevisning har Wiehe i sine sange som initiativtager til og deltager i støttearrangementer vist solidaritet med verdens undertrykte folk. 
Samtidig har han i stigende grad inddraget sine private livserfaringer om kærlighed og forældreskab i teksterne.

KOMMENDE BEGIVENHEDER