Peter Viskinde Band – ”Grundstoftur”

Peter Viskinde Band på Bygningen d. 24. september 2016 kl. 20.00

Dato: lørdag 24. september, 2016

Tidspunkt: 20.00

Forsalg: 210 kr. + gebyr

Peter Viskinde Band – ”Grundstoftur” rammer Bygningen lørdag d. 24. september

20. september 2015 udsendte jeg mit nye album “Grundstof”. Min statusopgørelse over sange som har betydet ekstra for mig gennem tiden. Med min forholdsvis brede smag i forhold til genre, har det ikke været en let opgave. I hundredevis af sange har været på banen, egne og andres. De af mine egne sange, der er kommet gennem mit indre nåleøje, er dem hvor tiden har bevist deres “værd”. Helt konkret er det de sange der dukker op når jeg lægger mine livesæt.

Min passion for sangskrivning startede for alvor i 1975. En prås gik op for mig da den på det tidspunkt ret ukendte Bruce Springsteen, udsendte sit tredje album “Born To Run”.

Jeg hjernevaskede mig selv og brugte et års tid med at lytte til de ni sange igen og igen. Billedet af en ung mand i læderjakke der cruiser gaderne i New Jersey i sin Hot Rod V8 tog jeg til mig. Den eneste lille forskel var at jeg cruisede  gaderne i Lyngby på min Puch MS-50. Jeg fik dog også tid til at male og prøve at planke lyden af hans Fender Esquier 52.

Jeg traf et valg det år: Jeg skulle skrive sange som på en eller anden, forhåbentlig ufrelst måde, skulle have mindst et ben i den sociale virkelighed. Det lykkedes ikke helt fordi mine sange oftest udsprang af min medfødte ensomhed og mit forsøg på selvhelbredelse fra det. Jeg havde glæde af min Springsteen fascination da jeg i 1979 kom med i Malurt. Til en start var mine medspillere dog ikke ret interesserede. Han blev fundet politisk ukorrekt og man så ham helst begravet i kisten med andre amerikanske ikoner. Fx. var drikkevanerne i øvelokalet på Jagtvej sår’n at Coca Cola var skiftet ud med den ringe danske kopi Jolly Cola. Efter kort tid overgav de sig dog og vi tilegnede os et fælles lyd og kompositions fundament ved at skele kraftigt til Springsteen og E Street band.

I 1981, da Springsteen og bandet var på Europatur, fandt mesteren selv vej forbi Forum hvor vi, Malurt, spillede til en ræve rød 1. maj. Sangen vi spillede med ham “Hungry Heart” var fra hans netop udsendte dobbeltalbum “The River”. Det siger næsten sig selv den må med her – uagtet at det for mig næste er en helligbrøde.

Peter Viskinde vil spille alle de kendte sange, som No Peace Like In Heaven, Lily Marlene, Savner En Som dig, Mød Mig I Mørket og mange flere…

KOMMENDE BEGIVENHEDER