Rasmus Lyberth m. Band

Rasmus Lyberth på Bygningen i Køge 2015

Dato: fredag 4. december, 2015

Tidspunkt: 20.00

Forsalg: 220 kr. + gebyr

Rasmus Lyberth – Den store stemme fra Grønland besøger Køge og Bygningen, fredag d. 4. december 2015

Rasmus fylder spillesteder til bristepunktet og begejstrer både publikum og anmeldere. Det er altid en betagende og helt enestående oplevelse at høre Rasmus Lyberth synge sine grønlandske sange. Rasmus besidder en ganske speciel evne til at formidle de dramatiske, storslåede og kontrastfyldte fortællinger, der både findes i Grønlands natur og menneskeskæbner. Med sin selvkomponerede musik og sin fængslende stemme synger Rasmus om Grønland – naturen, befolkningen og hjemlandets udvikling, så det trodser alle sprogbarrierer og går lige i hjertet på publikum. Det er uanset, om publikum lytter til ham i Royal Albert Hall i London, eller til en af hans særdeles populære julekoncerter, der år efter år fylder Christians Kirke på Christianshavn.

Rasmus udsendte i december 2014 en CD, som efter hans eget udsagn er den bedste nogensinde, og det siger ikke så lidt.

Musikerne på Rasmus nye CD er de samme som han spiller koncerter med, det er et band, som formår at følge ham, så han får større frihed til at synge. Bandet består foruden Rasmus af Ayi Solomon, percussion, Alain Apallo, guitar, Ulrik Andersen bas, og Kristoffer Jul Reenberg piano, keybords m.m.

”en oplevelse i særklasse, en forførerisk aften i selskab med Rasmus Lyberth og band var en fantastisk varm og eventyrlig oplevelse”, som en anmelder i Midthimmerlands Folkeblad beskrev en koncert med Rasmus efter udgivelsen af hans sidste album.

Den Grønlandske sanger, sangskriver og skuespiller har siden 1970′ været et af landets mest populære kunstnere. Med sin musik og kunst har han sat fokus på landet mod nord hos eet internationalt publikum, og hans kunstneriske engagement har sikret Grønland en af de mest populære, kunstneriske repræsentanter nogensinde.

Det kom senest til udtryk, da BBC i juli 2011, havde inviteret Rasmus Lyberth til at medvirke i deres årlige, prestigefyldte promenadekoncert i The Royal Albert Hall i London. Promenadekoncerterne er en af de største begivenheder i verden og samtidig en begivenhed, som BBC transmitterer direkte. Koncerten blev udsendt i hele verdenen og blev sendt på DR2 i 2012.

Rasmus har optrådt i hele verdenen, senest Nordic Cool i Washington, samt Igraluit- og Mission festival i Canada.

Han har modtaget et hav af priser og er en kunstner, som gør sig gældende i både ind- og udland.

Han er en stor kunstner med stort K og er altid en uforglemmelig oplevelse.

Billetter til den musikalske oplevelse kan købes via bygningen.dk

KOMMENDE BEGIVENHEDER