Silque

SILQUE +. Support på Musikforeningen Bygningen i Køge, fredag d. 7. september 2018

Dato: fredag 7. september, 2018

Tidspunkt: 20.00

Forsalg: 100 kr. + gebyr

SILQUE + Support på Bygningen fredag d. 7. september

Bandet SILQUE giver koncert i Køge, hvor det hele begyndte for mange år siden. Den 7. september spiller de på Teaterbygningen, hvor det især vil være numrene fra deres seneste ep RED/BLUE, der er i fokus. Et af numrene Drive er spillet mere end 700 gange på DR P4 siden udgivelsen i sommer. SILQUE giver også numre fra deres første album, Gloria, som blev udgivet på vinyl i efteråret 2017.

De mødtes allerede i folkeskoletiden, de fire der udgør SILQUE: Mathias Bust Skyttä (bas), Anders Friis (vokal og guitar), Lauge Heebøll (trommer og kor) og Mads Kieler (leadguitar).

Deres venskab udviklede sig gennem gymnasieårene på Køge Gymnasium sidst i 00’erne, og i 2010 dannede de rockbandet Disarray Son. Efter en årrække udviklede deres musik sig i nye og mere melodiske retninger, og de fandt stor inspiration i den nye psykedeliske bølge med bands som Tame Impala, The Black Angels og The War On Drugs. I 2016 tog de konsekvensen af deres nye musikalske drivkraft og skiftede navn til SILQUE, og som fast sammentømret band kan de i år holde 8 års jubilæum.

De har alle fire gået på Køge Musikskole og havde sidenhen, i nogle år, glæde af de øvefaciliteter og det frugtbare musikmiljø, der udviklede sig på Tapperiet. Her gav de deres første koncert under navnet Disarray Son i 2011 og igen i 2012, og senest – efter navneskiftet til SILQUE – i foråret 2017.

De har spillet koncerter mange steder, på store såvel som mindre scener. I 2014 spillede de pop-up koncert i en fyldt Dome på Roskilde Festival og i 2016 spillede de åbningskoncerten i Køge Festuge. Siden bandet udgav deres første album som SILQUE, har de spillet koncerter flere steder i landet: Vega, Pumpehuset, BETA, Carpark Festival, Radar, Tape m.fl. I år har de spillet til fyldte sale som opvarmning til det danske band Go Go Berlin på Train i Århus og i DR Koncerthuset Studie 2.

I 2017 realiserede de fire musikere en fælles drøm: at udgive et helt album på vinyl. De arbejdede seriøst og hårdt på at skabe og finpudse musikken og valgte at få albummet produceret i Vibe Factory hos den erfarne producer Jakob Winther. Det blev et meget frugtbart og udviklende samarbejde, og Jakob fik åbnet dørene til Abbey Road Studio, hvor albummet blev mastereret hos den navnkundige Alex Wharton, der tidligere har arbejdet med nogle af bandets helt store helte og inspirationskilder: The Beatles, Paul McCartney, Radiohead osv. Wharton sikrede albummet en professionel lyd, der understøttede de smukke tekster, den fortættede stemning og den fine instrumentering.

Senest har GAFFA kastet spotlyset på SILQUE med et interview i deres august udgave. Artiklen kan findes her:

http://gaffa.dk/nyhed/131124/gaffa-pa-gaden-mod-karl-william-beck-greta-van-vleet-og-mange-flere

Med sig på aftenen har de taget bandet Veneer, som også har dybe rødder i Køge. Veneer byder på sprøde riffs, fængende melodier og høj energi. I januar 2018 udgav Veneer singlen ‘Waiting for Me’, som blev anbefalet af KarriereKanonen.

Kom og nyd denne aften hvor der er lagt an til en hyldest til den musik, der er udsprunget af det stærke kulturelle og kreative miljø i Køge.

Se mere om SILQUE her: https://www.facebook.com/silquemusic/
Se mere om Veneer her: https://www.facebook.com/VeneerDK/

KOMMENDE BEGIVENHEDER