Få billetter: Søren Sko – “VÆR’SKO”

Søren Sko - ‘Vær’Sko’! På Musikforeningen Bygningen i Køge, lørdag d. 12. februar 2022 kl. 20.00. For første gang sange på dansk. Solo-turné, februar 2022.

Dato: lørdag 12. februar, 2022

Tidspunkt: 20.00

Dørene åbner: 19.00

Forsalg: 245 kr.

Medlemspris: 220 kr.

Søren Sko på Musikforeningen Bygningen, lørdag d. 12. februar 2022 kl. 20.00

‘Vær’Sko’
Søren Sko – serverer for første gang sange på dansk. Solo-turné 2022..!

I starten af 2020 udgav jeg EP’en ‘Stærke Som Løver’- mine første sange på dansk! Og i foråret 2022 tager jeg på solo-tur med lydtroldmanden og keyboardspilleren Søren Møller som eneste backing.

Turen samler sig om mine nye danske sange og mit efterhånden store bagkatalog af engelsksprogede solosange, der ikke har været ‘luftet’længe – Der er også et par sange fra min deltagelse i ‘Toppen af Poppen’ sidste år, som fortjener at blive fortolket live..!
Jeg har lyst til at fortælle noget mere, både i mit musikalske udtryk og historierne bag mine sange… 

Min live tour i april vil blive en tur rundt i Skoens univers – på ‘engelsk/dansk’ og krydret med ufortalte historier og anekdoter om de mange rejser mine sange har taget mig på, både som sanger, sangskriver og menneske.

Hvorfor nu på dansk?

På et tidspunkt havde jeg sagt ja til DR1 til at sætte musik til et digt af August Schade, og genlæste i den forbindelse Emil Aarestrup og Jeppe Aakjær. Det starter en lavine, ordene kommer buldrende, og jeg bliver simpelthen nødt til at skrive min første sang på dansk. Det tager 20 minutter, og derefter skrev jeg 4 danske sange på en uge, som alle er blevet ret vellykkede. Hvis jeg selv skal sige det. Så derfor! 

Som Kim Larsen engang sagde: ‘Sangene hænger derude, de skal bare plukkes!’ 

Så længe jeg kan huske – fra jeg som helt lille hørte min far nynne til Nat King Cole, og til jeg skrev min første sang – har jeg næsten udelukkende lyttet til engelsksproget musik. Men i gymnasiet skrev jeg digte på dansk, og til afgangs- eksamen valgte jeg så at skrive et digt! Men mig som normalt fik topkarakter i dansk, måtte se mit digt blive haglet ned med et 5-tal (ovenikøbet efter den gamle skala!). Jeg var skuffet, lagde låg på, og siden har jeg intet skrevet på dansk. Jeg måtte ‘synge’ mine tanker på engelsk. Indtil nu. 

For første gang i min karriere er det ordene der er kommet før musikken – det har jeg aldrig prøvet før. Da jeg, sammen med min producer, lavede råskitsen til en af mine nye sange, ‘I al elskværdighed’, var jeg lige ved at græde, fordi musikken ramte ordene og virkelig løftede dem. Havde jeg bare læst teksten op ville det slet ikke have haft samme effekt… 

Jeg har genopdaget min glæde ved det danske sprog og de mange ‘greb’ man kan tage fat i som sanger og sang- skriver. Det danske sprog ‘synger’ på en anden måde end det engelske og skal også synges på en anden måde. Ordenes rytme og tonernes sprog…
At skrive og synge på dansk har også haft en effekt på mine gamle engelske sange, og måden jeg fortæller de sange på, har nu en helt anden intensitet! De er nyopfundne, og som sanger er det skønt at udfordre sig selv. 

Jeg glæder mig utroligt meget til denne intense april-tour på ‘engelsk/dansk’. Og til at fortælle om mig selv, mine tanker og mit fantastiske liv i musikkens tjeneste – 

‘Vær’Sko’! 

KOMMENDE BEGIVENHEDER