The Sandmen + Support: Howl Baby Howl

Dato: lørdag 1. april, 2023

Tidspunkt: 20.00

Dørene åbner: 19.00

Forsalg: 270 KR.

Ståpladser

The Sandmen gæster Teaterbygningen i Køge

The Sandmen fortsætter rækken af koncerter ind i 2023. Bandets kærlighed til live optræden har altid stået i et særligt vigtigt og inspirerende centrum. Både for udviklingen af ny musik, og for kammeratskabet, men især for at høste den energi mellem scene og publikum, som er en fuldstændig uvurderlig del af den benzin, bandet bruger i alt videre arbejde. Koncerterne afvikles i en periode, hvor indspilningen af det næste Sandmen album er i fuld gang, og muligheden for at afprøve nyt materiale er nærliggende.

Fortællingen om The Sandmen som et helt særligt stærkt live orkester fortsætter, og koncerterne er igen den gyldne mulighed for at opleve musikken leveret på The Sandmens kompromisløse, groovy, hårde og direkte måde. Sandmen siger selv: ”Det er det her vi gør. Det vi elsker mest. Klart mest. På en scene foran et publikum. Direkte levering og direkte afregning. Levende musik. Spænding og energi. Den lækreste og vildeste energi. At lykkes med at overgå os selv når vi spiler live. Nå helt derud hvor bandet bliver én flydende størrelse. Spille sammen. Lade det utilsigtede ske, elske mislyde, små fejl, alle farverne… og så det ultimative af det hele, nemlig når publikum rejser helt med hele vejen”

SUPPORT: HOWL BABY HOWL 

Den legendariske Københavner
garagerockduo Howl Baby Howl er tilbage efter 10 års pause

Den københavnske garagerockduo Howl Baby Howl er tilbage for fuld kraft med albummet Heavy on the Tongue, der udkommer i april 2023 på det københavnske label Midnight Confessions.

Efter 10-års pause, hvor de to venner bl.a. har skrevet filmscores, produceret albums og turneret verden rundt med kunstnere som The Raveonettes, Trentemøller, The Asteroids Galaxy Tour og Kira Skov, er Howl Baby Howl tilbage igen i deres reneste form. Duoen byder igen på fuzzy guitarer, hvirvlende trommer og rå, fængende melodier.

Albummet er mixet af Greg Saunier fra San Francisco bandet Deerhoof og han har bibeholdt den umiddelbare og rå energi som kendetegner duoen.

Howl Baby Howl er det musikalske møde mellem Jeppe Brix (guitarer og vokal) og Silas Tinglef (trommer og vokal). Den Københavnske duo startede i 2008 med det blues-prægede debutalbum There’s No Team in Fuck You fulgt op to år senere af albummet Now The World Belongs To Us, der løftede kompositionerne, arrangementerne og lyden i en mere eksperimentel retning.

Deres seneste udgivelse var 2013’s omfattende EP-trilogi, bestående af Kids of Chaos, Summer of Shame og Mountain of Pounding Pop, en trilogi der varierede mellem alt fra pop-rock til maskinel støj og med et strejf af electronica. Kendetegnende for alle udgivelser er deres genkendelige riffs, melodier og umiddelbare sans for psykedelisk garagerock. Blandt andet Soundvenue bemærkede duoens “tårnhøje niveau af opfindsomhed” og roste dem for at tilføje “nye, overraskende nuancer til (deres) palette” med hver udgivelse, i deres seneste anmeldelse (5/6 stjerner).

I live udgaven, har Howl Baby Howl inviteret den ikoniske danske jazz og rock-bassist Anders ”AC” Christensen med på scenen.

KOMMENDE BEGIVENHEDER