Alex Riel/Stefan Pasborg ‘Universe’ feat. Annisette, Palle Mikkelborg, Niclas Knudsen & Jeppe Tuxen

Alex Riel/Stefan Pasborg 'Universe' feat. Annisette, Palle Mikkelborg, Niclas Knudsen & Jeppe Tuxen på Bygningen d. 16. april 2016 kl. 20.00

Dato: lørdag 16. april, 2016

Tidspunkt: 20.00

Forsalg: 250 kr. + gebyr

Alex Riel/Stefan Pasborg ‘Universe’ feat. Annisette, Palle Mikkelborg, Niclas Knudsen & Jeppe Tuxen på Bygningen d. 16. april 2016 kl. 20.00

Alex Riel og Stefan Pasborg tager lytteren med på en rejse gennem deres fælles univers af rytmik og harmoni, fortid og nutid, rock og jazz, nærvær og improvisation, power og puls – indrammet med lydbilleder tegnet af så forskellige lydbilleder som Savage Rose, Palle Mikkelborg over swing til Igor Stravinsky og New Orleans street parades.

Sammen var Alex Riel og Annisette med til at danne det nu legendariske Savage Rose, og derfor er det en fornøjelse af kunne præsentere denne enestående konstellation, hvor Alex Riel og Stefan Pasborg har inviteret nogle helt særlige gæster ind i deres ”Universe”: Annisette og Palle Mikkelborg, og et band bestående af de øvrige to medlemmer af Ibrahim Electric – Jeppe Tuxen og Niclas Knudsen – som Pasborg har rejst kloden rundt med igennem de seneste ti år.

Alex Riel og Stefan Pasborg har som gudfar og gudsøn et nært personligt forhold. Men de har også et stærkt musikalsk bånd, der er opstået ud af en fælles glæde for trommespillet i alle dets historiske og tekniske afskygninger, samt en kærlighed til musik i – og udenfor – en bred vifte af genrer. Kaster man et blik på deres imponerende karrierer er det kendetegnende, at de begge bevæger sig let mellem genrerne og aldrig er bange for at udforske nye landskaber. Samtidig fornægter deres forankring og kærlighed til det hårdt svingende trommespil sig aldrig. I projektet DRUMFACES leger Pasborg og Riel sig i duoform igennem trommespillets udvikling fra New Orleans street parades over swing til moderne jazz, avantgarde og rock. Herefter inddrager de menneskelige og musikalske konstellationer, som på kryds og tværs har formet deres indbyrdes karrierer – og trods tidsmæssige forskydninger alligevel synes at hænge sammen.

Palle Mikkelborg er en af Danmarks mest nytænkende og originale jazzmusikere nogensinde. Betegnelsen ”jazzmusiker” dækker egentlig ikke, eftersom Mikkelborg i lige høj grad trækker på arven fra Miles Davis, George Russell og Gil Evans som på arven fra partiturkomponisterne Ravel, Messiaen og Charles Ives eller for den sags skyld mystikere som Buddha, Krishnamurti og William Blake. Mikkelborg har siden slutningen af 1960erne udfordret de musikalske konventioner med sit personlige trompetspil, sine ambitiøse orkestre og sine kompositoriske crossover-projekter. Da Miles Davis i 1984 kom til København for at modtage den prestigefyldte Sonning Musikpris, blev Palle Mikkelborg bestilt til at komponere et værk tilegnet Miles Davis. Titlen blev AURA, som modtog to amerikanske Grammy’er i 1991.

Line-up:
Annisette
Alex Riel
Palle Mikkelborg
Stefan Pasborg
Niclas Knudsen
Jeppe Tuxen

 

KOMMENDE BEGIVENHEDER