Billy Cross Band

Billy Cross Band på Bygningen i Køge, fredag d. 29. april kl. 20.00

Dato: fredag 29. april, 2016

Tidspunkt: 20.00

Forsalg: 250 kr. + gebyr

Billy Cross Band på Bygningen, fredag d. 29. april kl. 20.00

Billy Cross Band – ‘Goodbye To The Sixties’

Billy Cross’ nye album er en hyldest til livet gennem 70 år, hvor han går på opdagelse i sin kulturelle og musikalske arv. ’Goodbye To The Sixties’ er lyden af rock ’n’ roll, blues, country og bluegrass med andre ord; amerikansk folkemusik i den bredeste forstand. ’Goodbye To The Sixties’ udkom d. 11/9 2015.

Billy Cross tager på turne – med sit nye album under armen – i april 2016. Som altid, når Billy Cross optræder live er hans og bandets performance helt igennem professionel og samtidig, har de en spilleglæde der smitter af helt ned til bagerste række.
Det er 100 % og uforfalsket rock ’n’ roll med hånden på hjertet. Eventuelle fans af Bo Diddley, Randy Newman, Bruce Springsteen og Ricky Nelson går heller ikke forgæves her.

I mere end 50 år har Billy Cross haft en legendarisk international karriere som både guitarist, producer, arrangør, sanger og sangskriver. På det nye album udfolder Cross atter sit talent i en række ærlige sange om det levede liv, kærligheden og forholdet til sit amerikanske ophav, som bl.a. omtales i nummeret ‘I Still Pray For You America’:

“Hver gang jeg kigger over Atlanten, bliver jeg frustreret over, hvad jeg ser… Den her sang er min bøn til, at det land hvor jeg voksede op kan genvinde den moral, som det engang gik forrest med.”
Billy Cross

Cross, som hastigt nærmer sig de 70 år, tager med albummet hul på et nyt kapitel i sit liv og med udsigten til endnu et årti med rock ’n’ roll, tages der et kærligt favntag med de store oplevelser, som han har haft gennem livet. På flere af albummets numre kan vi høre et ekko af de samme inspirationskilder som hans forhenværende arbejdsgiver Bob Dylan også sværger til; den oprindelige Mississippi blues og folkemusikkens tidligere mestre.

Albummet er Cross’ 5. album i rækken i eget navn siden 1986, hvor han også har koncentreret sig om flere andre projekter – bl.a. trioen Everybody ́s Talking.

Koncerten foregår på Teaterbygningen fredag d. 29. April kl. 20.00.

KOMMENDE BEGIVENHEDER