Billy Cross Band – AFLYST!

Dato: lørdag 9. maj, 2015

Tidspunkt: 20.00

Forsalg: 210 kr. + gebyr

Koncerten med Billy Cross er desværre blevet aflyst pga. sygdom.

 

Hjemme hos Billy Cross er stueplanter ikke det, der fylder mest. Derimod står der tre guitarer i hans dagligstue, som illustrerer den spændvidde, danskerne for længst har taget til sig. På den ene fløj står den akustiske, der signalerer singer-songwriter følsomhed. På den anden den røde Gibson, model Chuck Berry, der garanterer tidløs rock. Og i midten den metalskinnende dobro, der udstråler country, blues og traditionsbevidsthed.

Alle instrumenterne og Cross’ arketypiske rockrøst kan høres på hans kommende album The Dream Hasn’t Changed – hans fjerde i eget navn siden 1986. Og det første siden 2009-cd’en So far so good.
I mellemtiden har han haft succes i trioen Everybody’s Talking og etableret et samarbejde med guitaristen Aske Jacoby. Oprindeligt tænkt som en duo, hvor de to venner levede deres legesyge ud, men Aske er endt med at glide naturligt ind i Billy Cross Band, så det nu består af de to samt bassisten Flemming Ostermann og trommeslageren Henrik Askou.

»Vi har bestræbt os på at indspille pladen, så den afspejler, hvordan vi lyder live. Der er skruet op for rocken,« fortæller Cross. »Den nye plade er mere usminket, og samarbejdet med Aske har åbnet nye døre for mig. Han har gjort mig musikalsk mere frigjort; på 2/3-dele af numrene er leadvokalen f.eks. indspillet live. I det hele taget har bandet fornyet min spilleglæde.«

Under indspilningerne bad Cross sin trommeslager om at spille »som en sekstenårig i løbetid«. Selv føler han sig som en teenager, hver gang han står på en scene. Han er fyldt 65, men har ikke tænkt sig at gå på pension:

»Jeg ved godt, at mange mener, at branchen er forbeholdt ungdommen, og fred med det, men jeg tror, der er plads til og behov for en musik, hvor erfaring og energi spiller sammen. Og rocken er jo ikke opfundet i går, så lidt historisk bevidsthed skader aldrig, vel?«

Musikalsk er det nye album, The Dream Hasn’t Changed, en rundtur fra downtown Manhattan til Mississippi-deltaet og retur. Med undtagelse af en opdatering af ’Blue Suede Shoes’ har Cross skrevet alle sangene.

KOMMENDE BEGIVENHEDER