Blues Explosion

Blues Explosion - på Musikforeningen Bygningen i Køge den 16. november 2019 - Oplev toppen af dansk blues på én aften med 3 af de bedste stemmer i front.

Dato: lørdag 16. november, 2019

Tidspunkt: 20.00

Forsalg: 245 kr. + gebyr

Medlemspris: 220 kr. + gebyr

Bemærk! Koncerten afholdes på:
Musikcaféen på Teaterbygningen, Bag Haverne 1, 4600 Køge

Blues Explosion – på Musikforeningen Bygningen i Køge den 16. november 2019

Feat.: Big Creek Slim, Miriam Mandipira, Troels Jensen
I bandet: Peter Nande, Mikko Peltola, Niels Nello Mogensen

– Oplev toppen af dansk blues på én og samme aften.
– 3 af de bedste blues-stemmer herhjemme helt i front.
– 4 x Årets Danske Bluesnavn sammen på scenen.
– Med et eksplosivt swingende backing band

– ET BRAG AF EN KONCERT!

Østdanmark møder Vestdanmark møder Zimbabwe og Finland i et musikalsk overflødighedshorn. Tre af Danmarks absolut bedste blues stemmer, Big Creek Slim alias Marc Rune og Miriam Mandipira sammen. Plus Danmarks MR. BLUES, “Grand Old Man” Troels Jensen. Her er tale om noget af det bedste inden for Dansk Blues i dag.

En aften vil byde på bl.a. Big Creek Slim solo, Miriam Mandipira og Troels Jensen alene sammen, Big Creek Slim med band – samt alle på scenen sammen til et fyrværkeri af en lang blå finale.

BLUES EXPLOSION er:

BIG CREEK SLIM (vokal, guitar) – “Årets Danske Bluesnavn 2015, DMA Årets Blues Album 2016 og 2017” – har en stemme og blues-feeling uden lige. Hans blues er inspireret af bl.a. Muddy Waters, Howling Wolf og John Lee Hooker. Når man hører ham synge får man et chok! Det går rent ind – det er råt, det er nærværende – han tryllebinder sit publikum!

MIRIAM MANDIPIRA (vokal) er “Årets Danske Bluesnavn 2016”. Hun er de seneste år blevet udråbt til en af Danmarks nye store blues, jazz & gospelsangerinder. Den alsidige kunstner der er født i Zimbabwe, er inspireret af blandt andre Ella Fitzgerald, Etta James, Bessie Smith og Aretha Franklin, og alle steder Miriam optræder, er det med forrygende reaktioner og anmeldelser til følge.

TROELS JENSEN (klaver, guitar) har spillet blues gennem snart 50 år. Han har slået sit navn fast i Danmark og resten af Skandinavien, bl.a. gennem sine mange år som frontfigur i bl.a. Delta Blues Band. Allerede i 60’erne turnerede han med Sonny Terry & Brownie McGee. Han indspillede med Sunnyland Slim, og har senere turneret i Danmark og i udlandet med Bo Diddley.
Alt dette har givet ham status som “Dansk blues’ Godfather” og hele Danmarks “MR. BLUES” og Troels Jensen fik som den første, i 2002, Copenhagen Blues Festival’s pris: “Årets Danske Blues Navn 2002”.

PETER NANDE (mundharpe) er “Årets Danske Bluesnavn 2007” Peter er kendt som en udadvendt og virtuos mundharpespiller. Han har de seneste 20 år arbejdet tæt sammen med utallige amerikanske og engelske bluesartister som f.eks. Mud Morganfield, James Harman, Lazy Lester, Big Joe Louis, m.fl. I Danmark er han en del af Big Creek Slim Band, Blues Jamboree og trioen Lothar, Nande & Schack.

MIKKO PELTOLA (trommer) er Finlands førende blues trommeslager, men har netop bosat sig i Danmark. Han har sammen med sit faste finske band Tomi Leino Trio været backing band for stort set samtlige amerikanske blues artister der har turneret i Finland de seneste 10 år. Her kan nævnes R.J. Mischo, Marc Hummel, James Harman, Lazy Lester, Steve Guyger.

NIELS NELLO MOGENSEN (bas) har musikalsk været hele vejen rundt. Han startede i 1980 i Danmarks første punk-band Lost Kids. Han kom senere med Johnny Madsen i 1996. Nello har været en fast del af Aarhus’ blues-miljø siden blues-boomet sidst i 80’erne bl.a. med Kent Thomsen og her senest med Grarup Allstars som han var med til at danne. Han har turnéret med bl.a. Blues Lights m. Barrelhouse Chuck fra Chicago og senest med amerikanske Ron Hacker og Hook Herrera.

KOMMENDE BEGIVENHEDER