Camille Jones

Camille Jones – på Musikforeningen Bygningen i Køge, lørdag den 5. marts 2022 kl. 20.00.

Dato: lørdag 5. marts, 2022

Tidspunkt: 20.00

Dørene åbner: 19.00

Forsalg: 150 kr.

Siddende

Camille Jones – på Bygningen d. 5. marts 2022

Efter fem års pause udsender Camille Jones EP’en ’Inde i en tåre’, karrierens første samling dansksprogede sange.
På sin nye udgivelse har den 47-årige sangerinde lagt natklubbens pulseren bag sig for i stedet at folde den soul-fyldte stemme ud i et sårbart, nordisk lydbillede af rumklang og fordybelse, skabt i tæt samarbejde med bassist Bastian Sjelberg og Jonas Berg på klaver.

Musikken er blevet til i en svær periode, hvor Camille Jones mistede to af de mennesker, der stod inderst i hendes liv, og sangene går da også ind, hvor det kan mærkes – som titelnummeret ’Inde i en tåre’: ”Finder en ro inde i en tåre / Tænker at livet er nu / Vender min tro / Og vrangen ud af mit håb / Jeg klemmer din hånd og kysser din kind / Ved du jeg er her endnu? / Se der er sol derude / Så meget at nå”

Debuterede i 2000

Camille Jones debuterede i 2000 med singlen ’Nothing Comes from Nothing’ og brød for alvor igennem med nummeret ’The Creeps’, som blev et internationalt hit i en remix-udgave af Fedde Le Grand. Selvom hun har afsøgt mange genrer på sine fem albums, har hun altid betegnet sin musik som pop. Det gør hun stadig. Men der er flyttet en ny ærlighed ind i musikken. Sangene står som små salmer, der kredser om sorg, men først og fremmest hylder livet og håbet. På ’Dit Skær’: ”Det blev som det blev / Jeg er heldig, jeg var i dit liv, før det var forbi / Tænder lys / Hælder vin / Mens jeg skåler til mørket fra vinduet på Forhåbningsholms Allé”

Camille Jones insisterer på at se fremad, opsat på at lade ’det lyse som kan’. Hun mærker, at ’nærheden’ er blevet vigtigere end nogensinde før, hvilket har givet ekstra energi og mening til arbejdet i ’Home Concerts’, et anderledes koncert-koncept, Camille Jones startede i 2017. Her har hun som koncertarrangør ihærdigt arbejdet med at sætte musikere som Dicte, Coco O, Mathias Heise og Julie Maria foran publikum i private hjem og mærkbare rum, til anderledes intimkoncerter, hvor publikum kan gå i ét med kunstneren: ”Jeg har selv spillet og arrangeret en del intimkoncerter efterhånden, og den intensitet og nærhed, man mærker, når folk kommer helt tæt på, er fantastisk. Den forbindelse, der opstår, når man fjerner skellet mellem kunstner og publikum er enormt meningsfuld for mig. Pludselig opstår der et nyt fællesskab i musikken; teksterne træder tydeligere frem, og man sidder midt i tonerne og har alle muligheder for at lade sig røre,” siger Camille Jones og fortsætter: ”Vi er jo alle mennesker. Vi rammes alle af sorg og af livet i almindelighed, men vi er selv med til at bestemme, hvordan vi bevæger os videre, og om vi rykker lidt tættere sammen med de mennesker, vi har omkring os. Jeg er blevet mindre bange, mere handlekraftig og føler en stærk trang til at søge nærheden og ærligheden. At gå tæt på. I det jeg skaber og gør.”

KOMMENDE BEGIVENHEDER