Frokostjazz: Steen Rasmussen Allstar Quinteto feat. Leo Minax

Steen Rasmussen Allstar Quinteto featuring Leo Minax (DK-CU-BR) på Bygningen, lørdag 17. september kl. 13.00

Dato: lørdag 17. september, 2022

Tidspunkt: 13.00

Dørene åbner: 12.00

Forsalg: 170 kr.

Unum. siddepladser

Steen Rasmussen Allstar Quinteto featuring Leo Minax (DK-CU-BR) på Bygningen, lørdag 17. september kl. 13.00

Køb 3 håndmadder + 1 alm. øl/vand for 120 kr her: https://bit.ly/3NYcZyw

Musikken? Den bygger fortsat bro, men denne gang med noget, der må betegnes som en påfaldende let- og sikkerhed.
Musikken er melodiøs og graciøs, smuk, formfuldendt og af noget nær verdensklasse. Flot komponeret, flot arrangeret, flot udført”
IVAN ROD – GAFFA – 5 stjerner

”Brillant Blæret Bossa” – Dette var overskriften i Politikens 5-stjernede live-anmeldelse fra 2013 da Steen Rasmussen Quinteto featuring Leo Minax første gang gæstede Danmark. Siden da har orkestret været verden rundt og udgivet 6 albums.

STEEN RASMUSSEN QUINTETO har for længst etableret sig som et af Danmarks i særklasse bedste musikalske bud på Brasiliansk inspireret jazz, med et personligt udtryk, dyb fortrolighed med genren og bestående af nogle af Danmarks bedste musikere. Alle orkestrets nu seks cd-udgivelser er blevet fornemt modtaget, ligesom Steen Rasmussen Quinteto
er et af landets meget eftertragtede live bands.

Nu har orkestret endnu engang inviteret den fantastiske Brasilianske sanger og guitarist Leo Minax. Dette i smuk samklang med det faste Dansk/Cubanske orkester bestående af:
Yasser Pino bas, Lis Wessberg trombone, Eliel Lazo percussion, Jonas Johansen trommer og Steen Rasmussen piano.
Alle er de musikere fra den absolutte elite på den danske musikscene,- alle med stor integritet og dyb forståelse for musikkens strømninger.

Orkestret har tradition for at samarbejde med udenlandske kunstnere. I 2018 udkom det seneste album “Steen Rasmussen Quinteto ”CANTA” Albummet featurerede en række sangere, bla. den verdensberømte Brasilianske sangerinde Joyce Moreno og den brasilianske sanger og guitarist Leo Minax.
Albummet blev fornemt modtaget og belønnet med 5 stjernede anmeldelser bade i Danmark og Tyskland.
Efterfølgende var orkestret på turne i Danmark, Spanien og Italien.

Albummet var iøvrigt nomineret til CARL PRISEN for bedste kompositioner i kategorien jazz.
Orkestret har tidligere samarbejdet med den Brasilianske sanger og guitarist, Leo Minax, på orkestrets album, ”Steen Rasmussen Quinteto featuring Leo Minax – Lo mejor de cada casa”, hvilket resulterede i en nominering til DMAjazz i 2013 i kategorien ”årets bedste særudgivelse”. Og desuden på albummet ”Presenca” som blev nomineret til CARL PRISEN for bedste kompositioner i kategorien jazz.

Leo Minax er en af Brasiliens store sangere og sangskrivere. Oprindeligt fra Brasiliens højland, Minas Gerais fra byen Belo Horizonte. Han begyndte sin musikalske karriere på samme gadehjørne som det legendariske kunstner kollektiv, Clube da Escuina, som musikalsk har markeret sig på verdensplan med kunstnere som Milton Nascimento, Lo Borges og Toninho Horta.
I de senere år har Leo Minax haft base i Spanien hvor han, såvel som i Brasilien, er en højt respekteret sanger og sangskriver.

 
 

KOMMENDE BEGIVENHEDER