GANGWAY på Bygningen i Køge

GANGWAY på Musikforeningen Bygningen i Køge torsdag den 3. oktober kl. 20.00

Dato: torsdag 3. oktober, 2019

Tidspunkt: 20.00

Forsalg: 300 kr. + gebyr

Medlemspris: 275 kr. + gebyr

GANGWAY har annonceret nyt album og efterårsturné der rammer Bygningen den 3. oktober.

GANGWAY’s første nye album i 23 år ”Whatever It Is” udkommer fredag d. 5. april og i den forbindelse annoncerer det danske indie-popband en efterårsturné i forlængelse af deres koncerter i maj måned.

Der findes en lille håndfuld kunstnere, som formår at sætte et afgørende aftryk på deres samtid, og samtidig hæve standarden indenfor deres givne felt. Og ikke mindst skabe et værk, der uden problemer tåler tidens tand, og løbende fremstår vedkommende, frisk og originalt. I den kategori findes Gangway, som i to årtier var et af de mest originale og selvrådige rockbands på den danske scene, før Henrik Balling, Allan Jensen og Torben Johansen i 1998 gik hver til sit.

Lige fra debuten med albummet ”The Twist” i 1984 skilte Gangway sig ud fra rosset med en så intelligent, finurlig og melodisk popmusik. To årtier er der gået siden sidste Gangway-udgivelse, ”Goodbye”, fra 1998, der udkom i forbindelse med afslutningskompileringen ’Compendium’ fra samme år.

Når et band med et sådant bagkatalog, en sådan betydning og et sådant renomme gendannes, bliver der pinedød nødt til at være en grund. Ifølge Henrik Balling er der kun en god af slagsen:

”Lyst. Vi havde simpelthen lyst. Til at spille sammen igen. Til at give det endnu et skud, og se hvor det førte os hen. Til at gøre arbejdet færdigt, så at sige.”

Efter et intensivt år i studiet er popgruppen tilbage men en frisk Gangway-lyd anno 2019 og d. 5. april udgiver de det længe ventede album ”Whatever It Is”, som også udkommer på vinyl d. 12. april. De første tre singler fra albummet ’Colourful Combinations’, ’Don’t Want To Go Home’ og ’Confident And Ordinary’ viser at Gangway ikke fornægter deres genetiske ophav, men heller ikke er afvisende overfor at opdage og udforske nye lyde, rytmer og produktioner.

Bandet brød tavsheden i 2017 og spillede en række succesrige udsolgte comeback-koncerter. Nu annoncerer de turné til efteråret, hvor de besøger 7 spillesteder. Turnéen kommer i forlængelse af koncerterne i maj måned, hvor Gangway besøger Aalborg, Odense, København og Aarhus. Fra scenen blev der lovet nyt materiale, og det løfte indfries nu:

”Da vi besluttede at gendanne Gangway, var vi enige om, at det ikke var nok at tage ud at spille de gamle sange. Der skulle også skrives nogle nye. Jeg gik endda så langt som at sige, at de nye sange skulle være bedre end de gamle” siger Henrik Balling.

Forsanger Allan Jensen tilføjer: Jeg synes faktisk, at der er sket ret meget, også rent lydmæssigt – man kan godt høre, det er os, og det kan vi jo nok ikke løbe fra, men samtidig lyder det ikke som noget, vi har lavet før. På den måde synes jeg faktisk, at det er lykkedes”

Gangway anno 2019 består – både i koncert- og studieform – af Allan Jensen på sang, Henrik Balling på guitar, Torben Johansen på keyboards og guitar, Janus Nevel på trommer, René Thalund på keyboards og synthesizere og Carl-Erik Riestra på bas og synthesizer.

KOMMENDE BEGIVENHEDER