Gry Harrit m. Band

Gry Harrit m. band på Musikforeningen Bygningen i Køge, lørdag d. 30 januar 2016 kl. 20.00

Dato: lørdag 30. januar, 2016

Tidspunkt: 20.00

Forsalg: 185 kr. + gebyr

28 år om at færdiggøre sit første soloalbum!

På Gry Harrit´s 18 års fødselsdag lå en pladekontrakt klar til underskrivelse! Men der skulle alligevel gå et godt stykke tid før hendes første soloalbum udsendes. Det sker den 11. August 2015!

I 1987 hørte musikeren og produceren Finn Verwohlt sangene fra Gry Harrit, der skulle danne rammen om hendes soloudgivelse, men han mente ikke materialet levede op til sangerindens kvaliteter. Albummet udkom aldrig, kontrakten udløb og årene gik med at synge kor for en lang række store danske navne som Sebastian, Allan Olsen, Poul Krebs, Michael Falch m.fl. på deres plader, turnéer, TV-udsendelser mm. Gry begyndte efterfølgende at bakke ud af musikerlivet og brugte bl.a. en årrække på universitetet, samt var med til at starte flere skoler op. Mange år senere mødte hun for første gang den mand, der i sin tid afgjorde, at hun dengang ikke var klar til en soloplade.

“Efter nogle år begyndte telefonen at ringe igen, og jeg mødte Finn Verwohlt i forbindelse med et andet projekt. Og vi havde aldrig mødt hinanden før – ansigt til ansigt. Han begyndte at spørge ind til mine egne sange. Men, der var jo ikke nogen sange. Finn var meget vedholdende og insisterende, og det er jeg meget taknemmelig for idag; for det viste sig, at da først proppen røg af, så kom sangene væltende. De nærmest faldt over hinanden. Og det gik op for mig, at jeg havde én ting tilbage i mit liv med musik, som jeg ønskede mig; nemlig at udgive egen musik i eget navn. Det var i 2013. Og så gik det stærkt. Sangene var anderledes denne gang, en anden kvalitet, og jeg havde endelig fundet den sparringspartner, jeg havde ledt efter. Som producer har Finn et overskud og en overordnet fornemmelse for, hvad en sang, en linje kan udvikle sig til. Hvornår det er banaliteter i en tekst og hvornår det er alment og vedkommende for os “alle”, siger Gry og fortæller videre : 

“For mig er dette album et fantastisk vidunderligt eksempel på, hvordan forskellige dele i os mennesker modnes på forskellige tidspunkter i vores liv. Hvis vi giver det lov. Vi kan gå og samle sammen over lang tid, over år. Og en dag så passer erfaringerne sammen med ønsker og omstændigheder og ikke mindst de mennesker, vi omgiver os med. Og på den måde kan livet jo folde sig ud i det uendelige”.

Gry Harrit har indspillet albummet indenfor hjemmets fire vægge med trommer i stuen og aftensmaden på komfuret. For hun ”tror på korte afstande”, også mellem mennesker.

I dette tilfælde sammen med sine nære musikalske “soulmates” og gode venner gennem mange år: Jon Bruland (bas), Klaus Menzer (trommer) og Dan Hemmer (orgel), samt selvfølgelig produceret af Finn Verwohlt. En mand der i musikbranchen er yderst respekteret for sit arbejde med en lang række danske kunstnere; bl.a. Elisabeth, Lars H.U.G., Nanna, Miss B. Haven, Love Shop osv.

KOMMENDE BEGIVENHEDER