NABIHA – Support: Doktor Doktor

nabiha - Mind the Gap

Dato: torsdag 10. oktober, 2013

Tidspunkt: 20.00

Forsalg: 180 + gebyr

“Mind the Gap”,- hedder Nabihas nye plade,- -og den er hun sluppet rigtig godt afsted med.
– Mit mål har været at lave et personligt popalbum med sange, som afspejler flere af mine tanker og oplevelser siden første plade. Resultatet er nok en lidt mere tænksom og fordybende plade. Produktionerne har fået lidt mere kant, men der er stadig stærkt fokus på sangskrivningen og den gode melodi, siger Nabiha.

Foruden ’Ask Yourself’ rummer ’Mind the Gap’ blandt andet også det drilske titelnummer, som tidligere har været ude som single – og har sikret sig en platinplade.

Nabiha debuterede i 2010 med det livsbekræftende og anmelderroste album ’Cracks’. Ført an af den guldsælgende single ’Deep Sleep’ bragte albummet Nabiha til tops på hitlisterne og ind i overskrifterne. Derfor var det naturligt at tage skridtet videre med en international version af albummet, ’More Cracks’, som kom i 2011. Den nye version bar på nye hitsingler som ’Trouble’, som lå i fast rotation på 25 danske radiostationer, og ikke mindst ’Never Played the Bass’.

Sidstnævnte sikrede sig en guldplade for både streaming og singlesalg herhjemme, mens den gik ind som nummer et på den amerikanske Break Out Billboard Club Chart og som nummer to på den engelske Urban Chart. Og selv den toneangivende blog Perez Hilton fik øje på nummeret.

At udlandet har stærkt fokus på Nabiha, er netop blevet understreget af, at hun har modtaget en European Border Breakers Award – den går til kunstnere, som har succes uden for sit hjemlands grænser og bidrager til diversiteten i europæisk musik. Blandt tidligere vindere finder man Adele, Mumford and Sons og Damien Rice.

Support: Doktor Doktor

I en tid hvor trenden indenfor hiphop og urban musik er elektronisk og digital, søger det 7- mand tunge band DoktorDoktor egne veje.

Inspireret af hiphop’ens ophav i jazz, funk, soul og blues søger DoktorDoktor tilbage til et organisk, energisk og sjælfuldt udtryk.

Bandet arbejder af samme grunde uden backtracks og digital underlægning. DoktorDoktor bruger live-musikkens energiske, improvisatoriske og til tider uforudsigelige udtryk til fulde i deres live-shows. De insisterer på at lade de enkelte instrumenter få plads og rum i soloer, samtidig med at deres musikkens samlede udtryk er groovebaseret og dansabelt.

Ved DoktorDoktors koncerter er publikumsindragelsen stor – bl.a. skaber bandet ved hver koncert et fuldt ud improviseret nummer, hvor publikum får mulighed for at komme på scenen for at rappe eller synge. Konceptet kalder bandet for en DoktorDoktor-stuvning, og det munder altid ud i et brag af en fest når bandet går på scenen. Og med mere end 40 koncerter i bagagen fra spillersteder som Lille Vega, Rust, Gimle, Tapperiet i Køge, Elværket i Holbæk og festivaler som Copenhagen Jazz Festival og Smukfest og mange flere, er DoktorDoktor et garvet og altid velspillende liveband.

DoktorDoktor har rapperen Glendorf i front, der med sine finurlige hverdagsfortællinger og abstrakte tankestrømme lader rappen indgå i bandet som både instrument og samlende fortællerstemme. DoktorDoktor leverer et dedikret, udadvendt og involverende liveshow der skal opleves.

KOMMENDE BEGIVENHEDER