Niels Hausgaard – “Lad os jamre” UDSOLGT

niels-hausgaard-på-bygningen-køge-2014

Dato: torsdag 6. februar, 2014

Tidspunkt: 19.30

Forsalg: 250 kr. + gebyr

Igen er det lykkedes Musikforeningen Bygningen at få Niels Hausgaard til Køge, denne gang med sit nye show, “LAD OS JAMRE.”, hvor han bliver akkompagneret af Signe Svendsen og Christian Alvad.

Niels Hausgaard er en del af vores fælles bevidsthed. Gennem fyrre år er han med jævne mellemrum dukket op på TV-skærmene, og han deler ofte vandene med sit politiske engagement og sin skarpe satire. Han har skrevet næsten tusinde sange, utallige kronikker, børne- og voksen- TV-serier og uendelig meget andet. Han besidder en evne til at være vedkommende og underholdende i, hvad han end gør.

Selv siger han, at han aldrig tænker på at være hverken skarp eller blød. “Sådan noget vil jeg da aldrig kunne regne ud, selvom jeg ville”, siger han grinende. Niels Hausgaard griner meget og mener, at det er vigtigere for helbredet end f.eks. motion og grøntsager.

Titlen LAD OS JAMRE er ikke nogen programerklæring. Hausgaard mener, at ordet “jamre” er interessant, når man ser det på tryk, lidt i stil med “Brasso.” Han bliver glad og opløftet ved tanken om, at de er en del af vores sprog. “Man skal ikke jamre over, at der ikke er mere Brasso,” siger han og smager betaget på ordene.

En gammel næsten ulæselig kontrakt viser, at Niels Hausgaard i 1974 fik fire hundrede kroner for en aften på en westernbar i Nykøbing Mors. “Det var en udmærket hyre den gang, folk sad jo i ridesadler…” husker Hausgaard.

Årets turné er som sædvanligt en videreudvikling af tidligere års turnéer. Hausgaard skeler ikke meget til, hvad publikum vil have for tiden. “Tidsånden har altid været et flygtigt og ret uinteressant fænomen…” mener han.

På scenen flankeres han i år af Signe Svendsen og Christian Alvad. Signe har gang i en solo-karriere, senest med udspillet Kun De Faldne Rejser Sig Igen. Skønt travlhed kan der blive tid til endnu en tur med Hausgaard. De to har arbejdet sammen i flere år. Christian Alvad var Hausgaards faste makker, siden de mødtes i 1975 og til op I halvfemserne. Alvad bosatte sig i Pyrenæerne og har leveret musik til film og TV verden over, studeret ørne, lavet TV-serie om slædehunde, udgivet CD’er og rejser nu Danmark rundt med egne koncerter og foredrag om f.eks. ulve.

Nu skal de så optræde sammen igen, og som Hausgaard siger: “Jeg glæder mig som et lille beruset barn!”

KOMMENDE BEGIVENHEDER