Delta Blues Band

delta blues band Bygningen i køge 2014

Dato: fredag 7. februar, 2014

Tidspunkt: 20.00

Forsalg: 185 kr. + gebyr

Skandinaviens ældste bluesband gjorde sensationelt comeback ved årets Copenhagen Blues Festival i 2008. Bandet anses som nogle af de vigtigste grundlæggere af blues-scenen i Danmark tilbage i tresserne. I den senere udgave som Delta Cross Band fik de kæmpe succes i firserne. I forbindelse med Copenhagen Blues festival 2008, mente de gamle drenge, at det kunne være sjovt at samle bandet igen, idet det da var 40 år siden, det hele startede.

I spidsen for bandet står Danmarks Mr.Blues: Troels Jensen, vokal, guitar og klaver. Mundharperne spilles af mesteren selv: Jørgen Lang. Bag trommerne finder man den erfarne og vidt berejste Asmus Jensen. På Bas og vokal, møder man den navnkundige og meget benyttede session-musiker Knut Henriksen. Og på Guitar har man fundet Troels Jensens gamle ”sideman” siden 68 frem: Thomas Puggaard-Müller, der i 2008 havde sit comeback på den danske blues-scene.

Der spilles solid, velspillet og meget kompetent musik, der kommer langt ud i alle kroge af bluesmusikken. Lige fra det blide akustisk inspirerede hen over det mere rå og upolerede til noget meget ”Funky Stuff” samt en hel del nærmest lyrisk ny-fortolkning af gamle klassikere. Også helt nye ting der for tiden arbejdes med i studiet for at blive indspillet til Delta´s nye CD der er på vej.

Troels Jensen: Født i 1946 i København. Spillede som dreng klaver og kornet i diverse lokale skole- jazz og skiffleband’s. Sad første gang på scenen / debuterede som kornettist i det legendariske Cap Horn i Nyhavn. I midten af 60’erne spillede Troels også folkemusikduo og akustisk blues sammen med Thomas Puggaard-Müller, dengang på guitar i bl.a. i Tivolis Visevershus i 1966 og 67. Sammen dannede de i 1967 et elektrisk Chicago-style blues band, som debuterede i det nyligt genopståede Jazzhus Montmartre i St. Regnegade i København. Bandet spillede siden i utallige variationer frem til år 2002 med Troels Jensen som ankermand. En særdeles succesfuld kombination var med Dylan-guitaristen Billy Cross – Delta Cross Band. Duo og bandvirksomhed med Jørgen Lang i bandet Katzenjammer Kids. Utallige backing / turne’ jobs med bl.a. Link Wray, Bo Diddley, Mickey Baker, Sunnyland Slim, Mempis Slim, Eddie Kirkland, Harmonica Smith, Gatemouth Brown, Little Brother Montgomery, Charlie Musselwhite, Sonny Terry & Brownie Mc’Ghee og mange andre…….I 80’erne og 90’erne medvirkede Troels som skuespiller, komponist og musiker i en lang række forestillinger, bl.a. John Mogensen-forestillingen ”Så længe mit hjerte slår” af Erik Thygesen og Jacob Christensen. Kapelmester på Tom Waits Forestillingen ”2000 Watts” på Svalegangen i Århus. Samme år startede et samarbejde med guitaristen og sangeren H.P. Lange og CD’en ”Take me home” gav dem en award ’for bedste roots album’. I 2003 modtog Troels Jensen prisen ”Årets Bluesmand” og fortsætter nu med de sidste nye projekter ”Troels Jensen & The Healers, featuring The Blue Horns & The Bells of Joy” og ikke mindst det nu gendannede DELTA Blues Band.

Thomas Puggaard-Müller: Født i 1948. Delta Blues Band, PAN, Culpepers Orchard, Steen Vig Swingsters, Survivors, Dan Ar Bras (Frankrig) og Soulfood. Siden 72 meget forskelligt studie arbejde m.v. og medvirkende på en lang række pladeudgivelser med danske og udenlandske solister bl.a. Sunnyland Slim, Wild Bill Davidson, Jay McShann og Champion Jack Dupree USA.
Samtidig drev han reparationsværksted for guitarer og har i samarbejde med guitarbygger ’Mørch Guitars’ designet instrumenter der spilles på verden over. Arbejdede i årevis som Lydtekniker på Jazzfestivaler og Falkonercentret.

Knut Henriksen: Født I 1953. Meget anvendt studie og session-musiker på bas / guitar. Blev professionel musiker som 16 årig. Har siden spillet i utallige sammenhænge med bl.a. Peter Thorup i ”Den Benhårde Trio” sammen med den legendariske trommeslager Ken Gudman, Champion Jack Dupree, Brødrene Olsen, Rugsted & Kreutzfeldt, Bifrost, Cornelis Vreeswijk, Bjørn Afzelius, Bo Diddley, C.V. Jørgensen, m.fl.…..

Jørgen Lang: Født 1950. I konfirmationsalderen blev Jørgen Lang ramt af mundharpespilleren Brian Jones` spil lige i hjertet. Begyndte at spille med ”Anne Grethe” sammen med Finn Th. Bachmann. Vandango i Tivoli Viseversehus. Rejste landet rundt med Krølle Erik som duo. ”Spider” John Koerners Trio , som duo med Paul Banks, og i Musikorkestret med Banks, Hugo Rasmussen og Martin Andersen. Troels Jensen fra Delta med Billy Cross på pladen ” No Overdubs”. I Katzenjammer Kids med Jeppe Reipurth, Knut Henriksen og Keld Lauritsen. Jan Toftlund, Benny Holst, Kenn Lendings Blues Band, Fessors Big City Band, Los Svogers, Back to Back, på hittet “en som dig” samt Rugsted & Kreutzfeldt ’ ”Går gennem tiden” . Champion Jack Dupree, Louisiana Red, Memphis Slim, Mickey Baker og Luther Allison i forbindelse med Ken Lendings Blues Band rundt I Europa. Bo Diddley i Skandinavien sammen med Delta Blues Band, og et utal af pladeindspilninger…

Asmus Jensen: Født i 1973. Startede som 7-årig med at spille trommer. Vandt som 14-årig årets talentpris i Berlingske Tidendes talentkonkurrence med bl.a. NHØP som dommer. Spillede siden med den svenske blues guitarist Andy Wahllof og bassisten Knut Henriksen i deres bluestrio. Andy flyttede senere til Chicago for at spille med Junior Wells. For Asmus var dette begyndelsen på et liv som bluestrommeslager og han flyttede som 21 årig til USA. Først Texas og siden Californien. Det blev til 5 år med mange oplevelser, bl.a. The Legendary Blues Cruise, Mardi Gras i New Orleans og tournéer i hele USA med bl.a. Lou Ann Barton, Gary Primich, Louisiana Red og Earl Thomas. Tilbage i Europa turnerede Asmus bl.a. til Montreux Jazz Festivalen 40th. Anniversary med Earl Thomas, hvor Asmus møder BB King. Senere spillede Asmus med Omar & The Howlers som han mødte i Austin Texas, da han spillede med Johnny Moellers band på Antones Bluesclub. Nu turnerer de sammen i Europa. Her har Asmus også turneret med Thorbjørn Risagers band, Hooters Blues, Missy Andersen og igen i 2011 med Charles Burton.

KOMMENDE BEGIVENHEDER