Niels Skousen Trio – support Mathilde Falch

Mathilde Falch på Bygningen i Køge 9. november 2013

Dato: lørdag 9. november, 2013

Tidspunkt: 20.00

Forsalg: 190 kr. + gebyr

– Distingveret og uhøjtidelig på samme tid.
– Én af vores allerstørste sangskrivere og performere på den danske scene.

I 2002 formåede Niels Skousen at gøre noget, som de færreste populærkunstnere på tærsklen til de 60 lykkes med: Han gjorde et comeback med udgivelsen ”Dobbeltsyn” af en sådan karat, at både de, der havde fulgt ham siden karrierens begyndelse og de, der ikke engang var født, da den startede, måtte overgive sig. For den nu 68-årige poet er ikke bare skarp og lun på samme tid og naturligt appellerende til datidens hippier, bosat i et parcelhus i forstaden. Han er også forbilledlig og ”cool” blandt stenbroens unge, der læser Soundvenue og drikker kaffe på Istedgade.
Skousen blev nomineret til ikke mindre end 8 musikpriser for ”Dobbeltsyn” – Et bemærkelsesværdigt comeback fra manden bag én af de ultimative hippie-sange, slagsangen for en hel generation og rockmilepælen “Herfra hvor vi står” fra 1971. (I 1971 begyndte Skousens karriere, hvor han bl.a. sammen med vennerne Klaus Rifbjerg og Peter Ingemann, var fremtrædende skikkelser i ungdomsoprøret).
Ved udgivelsen af ’Dobbeltsyn’ i 2002 oplevede Niels Skousen også det sjældne for en musikveteran, at gå direkte ind som nummer 4 på listen over de mest solgte danske albums – som et klart eksempel på, at hans fine sange også havde appel til nutidens lyttere.

I 2006 kaldte GAFFA bl.a. ’Daddy Longleg’ for årets smukkeste danske album.

På albummet ’Lyt til din coach’ som den 68-årige poet, sangskriver og skuespiller udgav i 2010, synger Niels Skousen: ”Der er noget jeg har overset, noget jeg har glemt. Hvordan kan man være så dum? Den lige vej til målet er krum”. ”Lyt til din coach” er fremragende produceret af labelbossen og musiker Nikolaj Nørlund (Pladeselskabet Auditorium), som også tidligere har ageret producer for den poetiske sangskriver. Politiken skrev om ’Lyt til din coach’; ”Niels Skousen har begået et ualmindeligt cool album, som man bliver klog af”. Albummet, som er hans tredje siden comebacket “Dobbeltsyn” fra 2002, blev beskrevet således i magasinet Soundvenue (*****): “Det tætteste moderne dansksproget folkrock har været på et mesterværk”.Samtidig har Skousen fået stor ros for sine turneer, som har budt på koncerter i hele landet med et band, der er garanter for et tidløst musikalsk udtryk – præget af både pop og rocktraditioner og en moderne nysgerrighed over for de vigtige detaljer. Senest dokumenteret på koncertfilmen ’40 år i dansk rock’ som udkom i november 2012.

Til koncerterne vil der blive spillet numre fra både Skousens “nye” karriere plus mesterværker fra Skousens enorme bagkatalog.

Mathilde Falch på Bygningen i Køge 9. november 2013

Mathilde Falch

Mathilde Falch havde den 23. februar 2012 release på sit debutalbum ”Lad Mig Gå Fri”.
Allerede forinden, blev hun add’ed på DRs P4 med titelsangen.

I september 2012 er hun udkommet med det seneste single udspil, Når Du Er Her, som også prompte blev add’ed på P4. Sangen er skrevet til hendes mand, Jesper, og blev første gang fremført til deres bryllup i sommer.

På trods af sine kun 23 år er Mathilde Falch ikke en nybegynder på en scene. I 2008 samlede hun sit eget band, og de har siden turneret Danmark rundt med hendes sange.

Mathilde Falch har afvist branchens genveje og i stedet valgt den “gammeldags facon”, hvor hun via sine koncerter langsomt bygger et publikum op.
Den integritet afspejler sig også i Mathildes tekster, der er intelligente, personlige og vidner om et liv der allerede har haft udsyn til flere afgrunde.

“Vi leger med den ild, der får mig tæt på den afgrund,
jeg havde lovet ikke at mærke suset fra. Vi leger med den ild, der går mig tæt på den afgrund igen, mens du bare tar’ og tar’”.

Mathilde Falch “Væk fra denne virkelighed“

Mathilde Falch ved, hvad hun vil med sine sange og karriere, og hun ønsker ingen indblanding udefra. Derfor har

KOMMENDE BEGIVENHEDER