Pierre Dørges New Jungle Orchestra

Pierre Dørges New Jungle Orchestra – 35 år i junglen og nu på Musikforeningen Bygningen i Køge d. 26. januar

Dato: lørdag 26. januar, 2019

Tidspunkt: 20.00

Forsalg: 200 kr. + gebyr

Pierre Dørges New Jungle Orchestra – 39 år i junglen og nu på Bygningen d. 26. januar

Pierre Dørges New Jungle Orchestra er stadigvæk et af de mest sprudlende bands på den danske jazzscene. 
Og det selv om de har eksisteret siden 1980. 
De har ført jazztraditionen videre gennem et ellingtonsk jungle univers med alskens musik i bakspejlet. Deres fængende musikalske show bevæger sig i en sikker balance mellem humor og dyb alvor. Deres originalitet har gjort dem til det mest anerkendte og turnerende etno-jazzband ude i den store verden, hvor de har repræsenteret Danmark i Afrika, Australien, Asien, Nord- og Sydamerika og i Europa.

De har spillet for den japanske kejser Akihito i Tokyo, for præsident Mandela i Sydafrika, med pygmæer i Vejle, med Hugo i Carnegie Hall, med vietnamesere i operaen i Hanoi, i swimming poolen i Kurandas tropisk regnskov og for karavaner i den røde saudiske ørken. 

Men hvis ikke musikken sprudler er det hele lige meget. 
Der bliver insisteret på nærvær og musikerne tager publikum med på en lang rejse gennem landskaber af gamle jungle ”hits” samt ny dugfrisk musik. 
Rygraden er i orden – idet en stor del af musikerne har været med fra orkestrets første koncert – men på savannen høres også brøl fra de nye unge jazzløver. 

Guitaristen og komponisten Pierre Dørge, dannede i 1980 jungleorkestret og siden da har det turneret over det meste af kloden – i Afrika, Europa, Asien, Nord- og Sydamerika samt Australien. 

Mange store musikere har i tidens løb spillet med New Jungle Orchestra, bl.a. Yusef Lateef, Marilyn Mazur, John Tchicai, Hugh Masakela, Johnny Dyani, Ray Anderson, David Murray, Olu Dara, Herb Robertson, Sainkho Namchylak, Poul Dissing, Per Jørgensen, Harry Beckett, Jim Pepper, Jesper Zeuthen, Han Bennink, Gitte Henning, Hanne Boel, Ahmadu Jarr og Hamid Drake. 

Junglemusikken er insisterende udadvendt med inspiration fra alverdens “grooves”/ rytmer. Med snabelen placeret dybt i jazztraditionen – fra 20´ernes Duke Ellington over Mingus, Ornette og Sun Ra blandes der frit med toner fra Afrika, Indien, Arabien, Bali, Kina og Europa.

KOMMENDE BEGIVENHEDER