Thorbjørn Risager & The Black Tornado

Thorbjørn Risager & The Black Tornado, er klar med ny plade og koncert på Bygningen I Køge, fredag d. 17. Februar 2017

Dato: fredag 17. februar, 2017

Tidspunkt: 20.00

Forsalg: 210 kr. + gebyr

Thorbjørn Risager & The Black Tornado, er klar med ny plade og koncert på Bygningen I Køge, fredag d. 17. Februar 2017

Når Thorbjørn Risager & The Black Tornado går ind i sit fjortende år er det med et helt nyt album i bagagen, og at det hedder ”Change My Game” er ikke kun fordi en af sangene bærer den titel.

Nej, her hører vi et band som på trods deres intensive turnéaktivitet – og måske delvis lige derfor – til stadighed udvikler sig musikalsk.

Denne gang er der tale om et større spring end sædvanligt. Intensiteten og nærværet i hver sang er større end nogensinde, dynamikken og de mange-facetterede arrangementer tydeligere, og Thorbjørns fantastiske stemme får fuldt spillerum.

En vigtig årsag til alt dette er sikkert at bandet denne gang har produceret og mixet hele albummet selv. Den samlede kundskab hos disse otte musikere, som har spillet ca. 800 koncerter sammen, er høj, og at tage fuld kontrol over indspilning og sound var et vigtigt og klogt valg.

”Change My Game” har altså en sound som virkelig gør musikken og sangstemmen ret. Men endnu mere påfaldende er måske hvordan Tornadoen denne gang behandler de musikalske genrer. De har altid haft stor bredde i deres musik, men her er de lykkedes med at gøre det på en måde som overrasker selv lyttere som har fulgt dem i mange år.

De rockede sange er tungere og mere rockede – Dreamland er glohed! De nærmar sig soulmusiken mere inderligt og nøgent end tidligere. Og de går tilbage til de klassiske bluesrødder på en mere jordnær måde, som på sangen Train, som starter med kun sang og akustisk guitar. Og som så ofte i deres musik skruer de op for intensiteten igennem hele nummeret indtil hele bandet, med den tighte blæsersektion, deltager i finalen.

Ligesom tidligere lykkedes de med kunststykket at samle musikken til en helhed trods den genremæssige variation. Recepten for dette finder man både i arrangementerne og i lydbilledet som anmelderne plejer at kalde det: ”The Risager Sound”!

Dette er deres første studiealbum siden Too Many Roads (2014) og mere end nogensinde føles det som om de er på vej til at etablere sig for alvor også udenfor de genregrænser som branchen og medierne har insisteret på at sætte op. Rocken, soulen, bluesen, funken, rootsmusiken og en hel del andet findes med i denne bryg.

Fakta:

  • De har spillet ca 800 koncerter, heraf mindst 200 på festivaler – i 21 lande inklusive Canada og Indien.
  • De har modtaget DMA 2 år i træk.
  • I Tyskland, hvor de for nylig medvirkede i det legendariske TV-show ROCKPALAST fik de en af branchens mest prestigefyldte priser, Jahrespreis der deutschen Schallplattenkritik.
  • I England lå de nr 1 på ”Best Of 2014”-listen i Classic Rock’s Blues Magazine
  • Bandet blev dannet i 2003 og har kun udskiftet 2 medlemmer siden da.

KOMMENDE BEGIVENHEDER