Thorbjørn Risager & The Black Tornado

Dato: lørdag 20. april, 2024

Tidspunkt: 20.00

Dørene åbner: 19.00

Forsalg: 255 kr.

Unum. siddepladser

Thorbjørn Risager & The Black Tornado på Teaterbygningen i Køge, lørdag den 20. april 2024 kl. 20.00

Gennem de sidste tyve år har de sat spor i hele Skandinavien, Europa, Canada, USA og Asien. De har fængslet publikum med deres dynamiske sceneoptræden og en lyd, der blander soul, Chicago blues, boogie og rock ‘n’ roll med en stemme, som bringer mindelser om Ray Charles, Van Morrison og Billy Gibbons.

Risager har haft æren af at dele scene med the Buddy Guy og Doyle Bramhall II i Indien. Han har spillet med navne som Robben Ford og Kim Wilson (The Fabulous Thunderbirds) og varmet op for Bonnie Raitt og Tedeschi Trucks Band.

Thorbjørn Risager voksede op i den lille by Jyllinge ca. 30 km fra København. Det tidligere fiskerleje ligger på den østlige bred af Roskilde Fjord med en travl havn med en fantastisk udsigt, hvor solnedgangen møder horisonten i det fjerne. Med en sådan udsigt over fjorden er det svært ikke at sidde og drømme om tidligere tiders vikingetogter og andre eventyr, som den store vide verdens horisonter har at byde på.

På alle måder er bandet rigtige “road warriors”, der bruger 9-10 måneder om året på at turnere, men det er aldrig noget, de har taget for givet. “Alle koncerter er unikke oplevelser. Man ser bare ud på publikums smil og reaktioner, og så ved vi, at det vi laver, giver mening”, uddyber Risager.

De har vundet fans i alle verdenshjørner på deres utal af rejser over hele kloden – selv Elwood Blues himself, Dan Ackroyd, som hyldede deres “Hot rhythm and blues” og tilføjede: “Risager’s got a great voice, great delivery and feels the blues. The songs are original, but sound like they come from a Stax recording session circa 1965.”

Navigation Blues

Navigation Blues åbner med titelnummeret – den sepiatonede blues-tramper, hvor Risager vrængende synger “Truckloads of darkness here, and my matches are soaking wet…will this black night ever end.” Herefter følger de brændende guitarlicks i “Watch The Sun Go Down” – en rigtig sydstatsrocker i bedste ZZ Top-stil, der er som et soundtrack til en strålende ørkensolnedgang i en Tarantinofilm, hvor hovedrollen køligt sætter foden på pedalen og forsvinder i horisonten.

To årtier på landevejen har givet bandet en utrolig evne til at vide, hvad der får folk til at bevæge sig – både i krop og sjæl. På Navigation Blues bruger de denne færdighed med kirurgisk præcision – fra front-porch bluesen på “The Way You Make Me Feel” til den tagløftende rock på “Fire Inside” og “Headed for the Stars” til den krybende smerte på “Blue Lullaby” og “Heart Crash”. Men deres showmanship og sans for eventyr er aldrig langt væk, hvilket kan høres på rock’n’rolleren “Hoodoo Lover” eller på boogien “Taking the Good With the Bad”.

Fra den ydmyge begyndelse i Jyllinge til udsolgte koncerter over hele Skandinavien, Europa, Amerika og Asien har Thorbjørn Risager & The Black Tornado bygget karrieren op på den gammeldags måde, reflekterer bandets forsanger.

KOMMENDE BEGIVENHEDER