Dissing & Las Trio

dissing og las på bygningen i køge 25. oktober 2013

Dato: fredag 25. oktober, 2013

Tidspunkt: 20.00

Forsalg: 150 kr. + gebyr

Rasmus og Jonas Dissing samt Las Nissen tilhører den absolutte top indenfor den nye generation af dansksproget rock- og bluesmusikere. De er oplært hos Povl Dissing, men er i dag etableret som en unik enhed, der med præcision og ekstrem samhørighed har fundet deres helt egen lyd og musikalske univers.

 Den nye generation af dansksproget rock og blues

De udstod deres første musikalske læretid hos Povl Dissing, og da de for et par år siden valgte at stå på egne ben under navnet Dissing & Las, beviste de øjeblikkeligt, at de tilhører den absolutte top indenfor den nye generation af dansksproget rock- og bluesmusikere. Med de to album ’Lige Præcis’ (2008) og ’Balladen med Bartof’(2010) i bagagen har Las Nissen samt brødrene Rasmus og Jonas Dissing for alvor slået deres navn fast i den brede offentlighed, og trioen er i dag etableret som en unik enhed, der med præcision og ekstrem samhørighed har fundet sin helt egen lyd og musikalske univers.

Da Dissing & Las i forsommeren 2010 udgav deres nyeste udspil ’Balladen med Bartof’, var det deres sans for den gode fortælling og deres melodiske tæft, der lagde fundamentet for arbejdet og begejstrede fans som anmeldere. Gennem 12 sange skildrer de på albummet på mosaikagtig vis den fiktive person Bartof og portrætterer denne mands dannelsesrejse gennem hverdagens udfordringer, store som små. Med en humoristisk, kærlig og til tider også skarp tone giver trioen på pladen et billede af ’en helt almindelig dansker’ og beretter om de konsekvenser, der følger med, når man hverken slår til overfor egne eller omgivelsernes forventninger til tilværelsen.

Dissing-familiens nye generation har med deres to udgivelser allerede høstet masser af kritikerros fra danske anmeldere for netop at bringe deres eget unikke udtryk i spil. Samtidig giver de med deres tekster et både intelligent, vedkommende og nuanceret billede af dagens Danmark. Arven fra den ældre Dissing ligger som en smuk og kærlig tone i bunden af trioens tekster og lyd, men med fornyede kræfter har de sat ind, og Dissing & Las er i disse år i deres livs form som sangskrivere og musikere.

KOMMENDE BEGIVENHEDER